*Sub-Studio in design , 12:59

Andrew Berman Architect- 02.06.08

0206aba1.jpgNOTCOT Note: Here’s another article from Anna Corpron of Sub-Studio!

This recently completed project by Andrew Berman Architect was designed as a library and studio for a writer. As you approach the studio, you are greeted by an oversize glass door, with nothing but trees providing a contextual scale for the building. The building is divided programmatically, with the studio lifted up off the ground (and therefore providing privacy from neighbors), and a storage area located at ground level. With the studio floor situated at the elevation of the tree canopies, a floor to ceiling picture window provides the inhabitant with panoramic views of the wooded area beyond. A building-wide skylight floods the studio with daylight. The exterior of the building is clad in copper, which is meant to weather naturally over the years.

0206aba2.jpg

0206aba3.jpg

Tags: -

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Leave a note

HI! I love thoughtful, intelligent, amusing comments! So thanks in advance for yours! Comments are manually approved before appearing above, thank you for your patience!







Advertise here through FM LIVING - Copyright NOTCOT INC 2005-2014 - Privacy Policy